Skogen har flyttat in

Jag älskar julen och det mesta som hör där till. Något som passar mig perfekt med julen är allt pysslande man gör. Eller bara att vara kreativ när man julpyntar. Jag har försökt få till det sådär varmt och mysig kännsla med många gruperingar eller olika julinstalationer kanske man ska säga. Har tagit inspiration från en app som heter Pinterest. Där finns bilder på precis allt! Gillar den lantliga kännslan, med de varma och ombonade. Tycker jag har lyckats med alla granar.

I år blir julen annorlunda för mig för första gången. Jag ska inte fira den med varken min mamma eller pappa. Utan i år ska vi vara hos Henriks föräldrar. Tror det kommer bli jättemysigt. En jul, i deras nyrenoverade drömmhus, på landet, med massa barn i alla olika åldrar. Vi tänker ta med oss min syster i alla fall, henne kan jag inte vara utan.

Ikväll har jag pysslat så jag blev rakt less. Nästan så det höll på att bli för mycket. Jag slagit in 24 stycken julklappar till pappa som i julklapp av mig och syster. Istället för att han får en julklapp av oss var, får han en julkalender. Då får han ett paket varje dag, i 24 dagar. Blir dyrt kan msn tycka, men de blev det inte. Billigaste kostade kanske 7kronor, och dyraste på 24kronor. Hur gör ni? Har ni någon kalender till er själva eller era barn?

Pepparkor och skyltsöndag ×2

I helgen bakade vi pepparkakor. Alice tyckte der var roligt, Henrik var snabb att lära henne att äta degen. Det blev en hel del av dem. En mysig stund med min familj. Lille Lukas låg och sov i lugn och ro till julmusiken.

Var på julskyltning både lördag och söndag. I Bollsta med pappa och systrarna på lördagen, och i Kramfors med mamma och mina barn på söndagen. Trots kylan var det mysigt i Kramfors, fler knallar och försäljare, och betydligt mer folk.
Trots snöns frånvaro kom julstämningen närmare. Alice red en ponny på skyltningen i Kramfors, vilket gjorde henne väldigt glad.

Vi har som första advents tradition att äta saffransvåfflor. Jag vill inte ha sylt på mina våfflor, utan gillar när de blir lite mer sälta, så jag har creme fraich, löjrom och rödlök på mina våfflor. Henrik har blåbärssylt på sina. Hoppas ni haft en fin helg.

Puss och kram eran Lilli

Under renovering

Vårat vardagsrum är just nu under renovering. Hel makeover skulle jag säga.
Vi beställde en ny soffa för en månad sedan. Efter många timmar och diskutioner kom vi fram till vad vi ville ha för soffa. En skinnsoffa blev det. Bilder kommer att komma upp på den när vi fått hem den. Den skulle komma denna vecka, men det har blivit något problem, vet inte vad. Men den kommer om två veckor istället, om vi har tur nästa vecka.

Vi ska vända vardagsrummets möblering. Tre väggar skall målas och den fjärde blir en överaskning för er. Det kommer bli så bra! Längtar så tills det är klart. Att få sätta sig ner i nya soffan, men allt julmys, och snötäckt utanför.

Här kommer lite förebilder.